Armoede is seksistisch

Op dit moment, zitten 130 miljoen meisjes niet op school.

Jij zou vandaag niet staan waar je staat zonder een opleiding. En jij kan NU helpen om deze meisjes toegang tot onderwijs te bieden.

Gaat jou dit ook aan het hart? Kom dan in actie. Voeg je naam toe aan onze brief. 

Play video
0
sluiten zich al aan

Gaat jou dit ook aan het hart? Kom dan in actie Voeg nu je naam toe

  Niet ? Klik hier.

  Bij het ondertekenen van deze petitie ga je akkoord met het privacy beleid van ONE. ONE gebruikt deze gegevens enkel om je op de hoogte te houden van onze campagnes. Je kunt je altijd afmelden

  Lees de brief

  Een brief aan leiders

  U zou niet staan waar u vandaag staat zonder degelijk onderwijs.

  Maar omdat armoede seksistisch is, wordt dit fundamentele recht aan 130 miljoen meisjes in de wereld ontzegd. Als alle meisjes die niet naar school gaan samen een land zouden vormen, zou dat het tiende grootste land ter wereld zijn: groter dan Japan of Duitsland.

  Ieder kind verdient degelijk onderwijs, maar in de armste landen ter wereld wordt het meisjes vaker ontzegd dan jongens. Onderwijs is cruciaal om aan armoede te ontsnappen. Elk extra schooljaar dat een meisje afmaakt, verhoogt haar toekomstige inkomen. Dat komt ook haar familie, gemeenschap en land ten goede.

  We kunnen het ons niet veroorloven het potentieel van deze 130 miljoen meisjes verloren te laten gaan. Zij kunnen ziektes genezen, oorlogen stoppen, briljante technologieën uitvinden, een industrie revolutioneren… of simpelweg meer kansen krijgen.

  Wij komen samen en stappen over onze onderlinge verschillen heen om ieder meisje op school te krijgen en ervoor te zorgen dat zij degelijk onderwijs krijgt zodra ze op school zit.

  We vragen u om hetzelfde te doen.

  Uw opleiding heeft geholpen u te brengen waar u vandaag bent en u heeft de macht om miljoenen meisjes te helpen hun plaats te veroveren. Kom vandaag in actie, door het juiste beleid en de broodnodige financiering op te zetten.

  Laat ons zien dat politiek werkt voor mensen – vooral voor diegenen die hier het meeste behoefte aan hebben.

  0 handtekeningen tot nu toe

  Close video