Onze gezamenlijke toekomst staat op het spel

Wij zijn een groep jonge activisten uit Afrika en Europa die samenkomen om er bij onze leiders op aan te dringen actie te ondernemen en resultaten te boeken voor onze gezamenlijke toekomst.

De leiders van beide continenten zijn het aan de jongste generaties verschuldigd om in te stemmen met een plan dat zowel de pandemie als de ongelijkheden die deze verergert, aanpakt.

Doe je met ons mee? Voeg jouw naam toe ter ondersteuning van onze brief.

Geachte Afrikaanse en Europese leiders,

Elke nieuwe stam van COVID-19 herinnert ons aan het belang van wereldwijde solidariteit en aan het feit dat wij slechts zo sterk zijn als onze buren. Nu we voor gemeenschappelijke uitdagingen staan, zoals het overal beëindigen van de pandemie, klimaatverandering en mondiale ongelijkheid, hebben we leiderschap nodig dat prioriteit geeft aan samenwerking.

Wij vragen u deze realiteit voor ogen te houden wanneer u de toekomst van de betrekkingen tussen Afrika en Europa vormgeeft, en in te stemmen met een plan dat deze uitdagingen aanpakt en ervoor zorgt dat de stemmen van de jongeren niet alleen worden gehoord, maar dat er ook naar wordt gehandeld.

Het afgelopen jaar hebben we de gevolgen gezien van een ongelijke verdeling van vaccins, waarbij de vaccinatiegraad in Afrika ver achterblijft bij die in Europa. Wij dringen er bij u op aan uw aanpak te wijzigen, zodat vaccins, samen met de rechten en de kennis om de productie te verhogen, worden verdeeld op basis van noodzaak, niet door de ongelijke verdeling van welvaart in de wereldeconomie.

Inflatie, voedselonzekerheid en werkloosheid nemen toe en we kunnen de kloof tussen arm en rijk niet nog groter laten worden. Geef alstublieft voorrang aan investeringen die van vitaal belang zijn voor het herstel van Afrika van de pandemie en neem dringend maatregelen om banen te scheppen (te beginnen in de groene sector), in onderwijs te investeren en ongelijkheid aan te pakken, zodat we allemaal dezelfde kans hebben om onze volledige potentie te benutten.

Voor ons staat er te veel op het spel om dit verkeerd te doen. Onze levens en onze toekomst zullen het zwaarst worden getroffen, en daarom willen wij aan tafel zitten om ervoor te zorgen dat de besluiten die u over ons neemt ook echt iets doen aan de problemen waarmee we te maken hebben.

Sterke burgerparticipatie is de ruggengraat van slim beleid, en nu meer dan ooit moeten oplossingen worden beïnvloed door de creativiteit en kennis van jonge geesten over de hele wereld.

U heeft de macht om van het partnerschap tussen Afrika en Europa een partnerschap te maken dat in staat is de enorme uitdagingen aan te pakken waarmee onze generatie, en die na ons, geconfronteerd zullen worden.

We hebben u nodig om te handelen.

Ondertekend,

ONE Afrikaanse en Europese jonge activisten

Voeg jouw naam toe

  Niet ? Klik hier.
  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?

  Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
  Weet je het zeker? Als je ‘ja’ selecteert, kunnen we je laten weten hoe je een verschil maakt. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.

  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Je accepteert het om af en toe updates van ONE’s campagnes te ontvangen. Je kan je op elk moment uitschrijven.