ONDERTEKEN: Brief aan de voorzitter van de Europese Raad

Vriendelijk vragen? Daar zijn we bij ONE nu wel klaar mee. Het is tijd dat de voorzitter van de Europese Raad echt ondervindt dat onze strijd voor een betere wereld menens is.

Extreme armoede heeft de volle aandacht van onze leiders nodig. Geven ze die niet, dan zullen zaken als onderwijs, klimaatverandering en gezondheidszorg er onder blijven lijden.

Dit is onze kans om te bouwen aan een betere wereld. We geven de brief – met jouw naam eronder – aan de voorzitter van de Europese Raad tijdens een cruciale meeting. Samen veranderen we zo de loop van de geschiedenis.

Geachte voorzitter Michel,

Wij zijn ONE-leden uit heel Europa. We weten dat u zich voorbereidt op onderhandelingen met Europese regeringen over het volgende langetermijnbudget van de EU. Een budget dat bepaalt of de EU de grootste uitdagingen van deze generatie zal kunnen aanpakken.

Op dit moment is er enorm veel draagvlak voor Europese investeringen in ontwikkelingssamenwerking. 70% van de burgers vindt dat de EU hiervan een prioriteit moet maken. En afgelopen jaar beloofden meer dan 200 Europarlementariërs om mee te strijden tegen extreme armoede. Nu is het tijd voor onze leiders om een tandje bij te zetten.

De komende maanden blijven we druk zetten op onze regeringen om akkoord te gaan met een verhoging van het Europese budget voor ontwikkelingssamenwerking: naar 140 miljard euro, over een periode van zeven jaar. Ja, dat is ambitieus. Maar alleen op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat in 2030 extreme armoede en ongelijkheid niet meer bestaat. En om de klimaatcrisis aan te pakken voor het te laat is.

Bij het bereiken van een akkoord is uw rol cruciaal. Zult u er alles aan doen om een compromis te sluiten dat het budget voor ontwikkelingssamenwerking verhoogt? Zodat onze planeet, de mens en onze toekomst erop vooruitgaan?

Vriendelijke groeten,

Voeg jouw naam toe

  Niet ? Klik hier.
  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?

  Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
  Weet je het zeker? Als je ‘ja’ selecteert, kunnen we je laten weten hoe je een verschil maakt. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.

  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Je accepteert het om af en toe updates van ONE’s campagnes te ontvangen. Je kan je op elk moment uitschrijven.