Steun vaccinaties

Op 4 mei komen de ministers van Ontwikkelingssamenwerking en wereldleiders virtueel samen om financiering vrij te maken voor het ontwikkelen van een coronavirus vaccinatie en voor vaccinaties in ontwikkelingslanden in het algemeen. Onderteken onze brief aan minister Kaag en roep haar op om te investeren in vaccinaties.

Geachte minister van Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag,

Samen met u maak ik me grote zorgen om de gevolgen die het coronavirus wereldwijd heeft. Niet alleen in Nederland of Europa, maar juist ook in ontwikkelingslanden die enorm kwetsbaar zijn voor de pandemie. Als we niet snel ook daar alle middelen tot beschikking stellen en zodra een vaccin is gevonden deze ook daar gaan verspreiden, zullen we het moeilijk krijgen om het coronavirus uit te roeien. 

Daarnaast maak ik me zorgen over de potentiële stijging van het aantal slachtoffers van voorkombare ziekten zoals polio in ontwikkelingslanden. Gezondheidssystemen kunnen een epidemie én het voorkomen van deze ziekten niet tegelijkertijd aan. Dat kan desastreuze gevolgen hebben.

Ik roep u daarom op om op de EU Vaccine Summit op 4 mei ervoor te zorgen dat Nederland haar leiderschapsrol in de volledige financiering van de Global Alliance for Vaccines and Immunisation en de zoektocht naar het COVID-19 vaccin op zich neemt. 

Voeg jouw naam toe

  Niet ? Klik hier.
  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?

  Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
  Weet je het zeker? Als je ‘ja’ selecteert, kunnen we je laten weten hoe je een verschil maakt. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.

  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Je accepteert het om af en toe updates van ONE’s campagnes te ontvangen. Je kan je op elk moment uitschrijven.