Vraag wereldleiders om schulden op te schorten in de strijd tegen het coronavirus

Terwijl de wereld nog volop tegen het coronavirus strijdt, veroorzaakt de pandemie ernstige schade aan de economieën van ’s werelds armste landen. In het huidige tempo zal het virus miljoenen mensen tot hongersnood en armoede veroordelen.

Regeringen die dringend geld nodig hebben voor hun noodplannen, staan voor een onmogelijke keuze: levens redden of schulden afbetalen.

Met onze petitie roepen we de G20, de Wereldbank en het IMF op om nu direct alle schuldaflossingen van lage-inkomens landen op te schorten. Zet jij je naam er ook bij?

Aan de G20-vertegenwoordigers, de Wereldbank en het IMF:

Voor ’s werelds armste landen telt elke cent in de strijd tegen het coronavirus. Daarmee beperken ze de economische schade van het virus en beschermen ze miljoenen mensen tegen extreme armoede. Wij roepen alle officiële, particuliere en multilaterale schuldeisers op om de aflossingen van de kwetsbaarste landen voor 2020 en 2021 direct op te schorten.

Voeg jouw naam toe

  Niet ? Klik hier.
  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?

  Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
  Weet je het zeker? Als je ‘ja’ selecteert, kunnen we je laten weten hoe je een verschil maakt. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.

  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Je accepteert het om af en toe updates van ONE’s campagnes te ontvangen. Je kan je op elk moment uitschrijven.