Maak fondsen vrij

Maak fondsen vrij

Wij zijn een groep jonge activisten uit Afrika. Op dit moment zien we de verwoestende gevolgen van de economische crisis in onze landen en gemeenschappen.

We zijn het zat om op regeringen en financiële leiders te wachten tot ze in actie komen. Zij hebben de middelen om de fondsen vrij te maken waarmee mensen toegang kunnen krijgen tot voedsel, onderwijs, gezondheidszorg en banen. Maar ze gebruiken ze niet.

Ben jij het wachten ook zat? Doe dan met ons mee en voeg jouw naam toe aan onze brief!


Aan overheden en financiële leiders,

De pandemie heeft hard toegeslagen. Het sloeg toe op het moment dat de wereld al voor zoveel economische, sociale en ecologische uitdagingen stond. Mensen zijn hun banen kwijtgeraakt, waarvan velen niet zijn teruggekeerd. Kleine ondernemingen in eigendom van vrouwen en jongeren zijn het zwaarst getroffen. Gesloten grenzen hebben gevolgen voor de handel. Er is een tekort aan medicijnen, voedsel en basisgoederen.

Dit alles heeft de economische crisis verergerd. Prijzen van goederen en diensten rijzen de pan uit. Ondervoeding en criminaliteit nemen toe. Vrouwen en meisjes worden nog meer blootgesteld aan geweld, waaronder huiselijk geweld en kindhuwelijken, en hebben onvoldoende toegang tot onderwijs.

Klinkt dit bekend? Voor te veel mensen is dit een dagelijkse realiteit. En hoewel elk land zijn eigen unieke ervaring heeft, zijn we allemaal verbonden door een kern van waarheid. Dat er een einde moet komen aan deze economische crisis.

Gebeurt dat niet, dan zullen Afrika en wij allemaal voor enorme uitdagingen blijven staan. We willen niet dat onze landen, onze gemeenschappen te maken krijgen met hongersnood, toenemende onveiligheid en criminaliteit, mensen gedwongen te vluchten. We willen niet leven in een wrede en chaotische samenleving.

De tijd voor actie was gisteren. Ondanks alles zijn mensen in heel Afrika samengekomen om te vechten voor een betere toekomst. Als Champions voor ONE hebben we samen gestreden voor meer en fatsoenlijke banen, toegang tot onderwijs en herstel van de pandemie.

De afgelopen tweeënhalf jaar hebben we ons aangesloten bij muzikanten, cabaretiers, bedrijven, campagnevoerders, politici, burgers en meer om onze boodschap over te brengen. We zijn toegewijd en zullen blijven strijden tot er positieve verandering plaatsvindt. Ambitieuze ideeën zijn nodig de omvang van deze crisis te evenaren. We hebben acties nodig die ons vooruit helpen:

Laten we getroffen bevolkingsgroepen steunen door banen te creëren, zodat mensen voor hun gezin kunnen zorgen. Laten we blokkades opheffen die vooruitgang in de weg staan. Laten we schulden verminderen die een zware economische last op burgers leggen. Laten we de economie herstellen en groei aanmoedigen.

Overheden en financiële leiders moeten al hun middelen aanwenden om fondsen vrij te maken voor de zwaarst getroffenen. Deze fondsen zijn beschikbaar, dus kunnen we het ons niet langer veroorloven te wachten.

ONE Champions

Voeg jouw naam toe

  Ben je niet ? Klik dan hier

  Privacy options

  Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?

  Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
  Door te tekenen aanvaard je ONE's privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Disclaimer options

  Door te tekenen aanvaard je ONE's privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Je accepteert het om af en toe updates van ONE's campagnes te ontvangen. Je kan je op elk moment uitschrijven.