Deel covid-19 vaccins om de pandemie overal te beëindigen

Een handvol landen hebben genoeg vaccins besteld en betaald om hun hele bevolking bijna drie keer te vaccineren. Zo blijft er weinig of niets over voor kwetsbare landen.

Op dit moment woont 60% van de wereldbevolking in een land waar voor 2022, of zelfs later, geen wijdverspreide vaccinatie van het covid-19-vaccin zal zijn. Zo zal het virus blijven muteren en woekeren. We willen allemaal terug naar een soort van normaal leven, maar uiteindelijk zal vaccin nationalisme de pandemie verlengen en de wereldeconomie in een sleur laten zitten. Het is een strategie die zichzelf teniet doen.

Teken onze petitie en vraag regeringen dringend om hun overtollige doses zo snel mogelijk te delen met de landen die achterblijven. Als het vaccin niet overal wordt verspreid, zal het virus een gevaar blijven voor iedereen.

Aan de EU-lidstaten en de regeringen van Australië, Canada, Japan, het VK en de VS,

Wij roepen u dringend op om uw overtollige covid-19-vaccin doses te delen met lage-inkomenslanden. Wij willen dat de meest kwetsbare mensen worden beschermd, waar zij ook wonen, en erkennen dat niemand van ons veilig is totdat we de pandemie overal hebben uitgeroeid.

Voeg jouw naam toe

  Niet ? Klik hier.
  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?

  Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
  Weet je het zeker? Als je ‘ja’ selecteert, kunnen we je laten weten hoe je een verschil maakt. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.

  Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.

  Je accepteert het om af en toe updates van ONE’s campagnes te ontvangen. Je kan je op elk moment uitschrijven.