Vraag onze EU-leiders zich in te zetten voor een toekomst zonder extreme armoede

De EU onderhandelt op dit moment over het volgende zevenjarenbudget. Ze gaan beslissen hoeveel ze zullen investeren om extreme armoede in 2030 te beëindigen. De beslissingen die daar straks over worden gemaakt, hebben een impact op de toekomst van miljoenen mensen.

EU-ontwikkelingssamenwerking zorgt ervoor dat miljoenen kinderen naar school kunnen, toegang krijgen tot levensreddende medicijnen en het ondersteunt kansen voor vrouwen en meisjes. Helaas staat de strijd tegen extreme armoede niet op de agenda – in plaats daarvan focussen veel EU-leiders zich puur op korte termijn problematiek, waaronder het tegenhouden van migratie. Sommigen willen zelfs geld van ontwikkelingssamenwerking wegsluizen naar andere budgetten. Terwijl het investeren in ontwikkelingssamenwerking juist op meerdere vlakken een positief effect heeft.

Vraag onze EU-leiders om het budget voor levensreddende ontwikkelingssamenwerking te verhogen en te kiezen voor een toekomst waarin extreme armoede uitgebannen is.

Vraag onze EU-leiders te kiezen voor een toekomst zonder extreme armoede.

Beste EU-leiders,

De beslissingen die jullie nu nemen, bepalen de toekomst van ons allemaal. Help ons om een betere toekomst voor iedereen op te bouwen door het EU‑ontwikkelingssamenwerkingsbudget te verhogen - en focus daarbij op de mensen en landen die die hulp het hardst nodig hebben.

Teken de petitie

    Niet ? Klik hier.
    Door te tekenen aanvaard je ONE’s privacy beleid, inclusief de informatieoverdracht van jouw gegevens naar de ONE.org servers in de Verenigde Staten.
    Wil jij op de hoogte blijven over hoe je extreme armoede kunt helpen bestrijden?
    Schrijf je nu in om de e-mails van ONE te blijven ontvangen. Zo kun je blijven meedoen samen met miljoenen mensen ter wereld die actie ondernemen om extreme armoede en voorkombare ziektes uit de wereld te helpen. Wij vragen jou uitsluitend om je stem, nooit om geld. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.
    Weet je het zeker? Als je ‘ja’ selecteert, kunnen we je laten weten hoe je een verschil maakt. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt.